04.02.2009. / 19:15

Autor: Hina

Slovenski LDS predlaže početak rada na posredničkom sporazumu s Hrvatskom

"Slovenija bi morala preuzeti inicijativu i oblikovati skupinu najvrsnijih stručnjaka koji bi radili na nacrtu posredničkog ugovora", rekao je Zalar na konferenciji za novinare

Aleš ZalarAleš ZalarSlovenski ministar pravosuđa Aleš Zalar izjavio je u srijedu da bi Slovenija, pošto je Europska komisija uputila Hrvatskoj i Sloveniji prijedlog o posredovanju u graničnom sporu, trebala odmah početi izrađivati sporazum o posredovanju koji bi morale prihvatiti obje strane u sporu, što je uvjet da "vijeće mudraca" počne svoj posao u tome postupku.

"Slovenija bi morala preuzeti inicijativu i oblikovati skupinu najvrsnijih stručnjaka koji bi radili na nacrtu posredničkog ugovora", rekao je Zalar na konferenciji za novinare.

Prijedlog je, kako je naglasio, iznio u ime Liberalnih demokrata (LDS), stranke koju vodi ministrica unutarnjih poslova Katarina Kresal, i jedne od partnerica u Pahorovoj koalicijskoj vladi.

Nacrt takva sporazuma Slovenija bi mogla ponuditi već na sastanku premijera Boruta Pahora s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom koji je danas najavljen, rekao je Zalar.

Dodao je da njegova stranka pozdravlja ideju o posredovanju te da je riječ o postupku koji se razlikuje od arbitraže jer posrednici ne donose odluke, nego samo posreduju u rješenju spora, ali uz pristanak obiju strana mogu i predložiti rješenje koje će biti obvezatno za obje strane ako ga prihvate.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika