05.02.2009. / 14:52

Autor: Katarina Zorić

Crnogorski tajkuni na udaru krize: Svetozar Marović prodaje Sunčano brdo

Marović je svoj dio, barem službeno, prodao svom partneru Draganu Sekuliću, nakon afere oko izgradnje turističkog naselja na Zavali. Moninvest je zajedno s ruskom tvrtkom Miraks bio jedan od vlasnika zemljišta na otoku kod Budve. Kasnije su Rusi od njih kupili zemljište i ostali jedini vlasnici

Svetozar MarovićSvetozar MarovićCrnogorski tajkuni počeli su rasprodavati svoju imovinu koju su stekli na razne načine u proteklih desetak godina. Nakon Stanka Subotića Caneta koji je zbog nemogćućnosti vraćanja kredita morao na bubanj staviti svoj otok kod Budve, s rasprodajom skupocjenih nekrtenina započeo je i bivši predsjednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović.

Naime, Prva banka Crne Gore ponudila je izvansudsku prodaju oko 8.200 kvadrata atraktivnog zemljišta u Petrovcu za oko 8,4 milijuna eura, javlja crnogorski nezavisni dnevnik Vijesti. Na osnovu podataka o brojevima katastarskih parcela, vlasnik ovoga zemljišta je budvanska tvrtka Sunny hill, odnosno Sunčano brdo. Osnivač Sunčanog brda koji očito nije u mogućnosti vraćati kredit, je poznata budvanska tvrtka Moninvest čiji je suvlasnik do nedavno bio Svetozar Marović.

Marović je svoj dio, barem službeno, prodao svom partneru Draganu Sekuliću, nakon afere oko izgradnje turističkog naselja na Zavali. Moninvest je zajedno s ruskom tvrtkom Miraks bio jedan od vlasnika zemljišta na otoku kod Budve. Kasnije su Rusi od njih kupili zemljište i ostali jedini vlasnici.

Licitacija za zemljište tvrtke Sunčano brdo u Petrovcu trebala bi se održati ovih dana. U oglasu o prodaji ne piše koliki je točno dug u pitanju, osim da je prodajna cijena zemljišta 8,39 milijuna eura.

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika