06.02.2009. / 13:20

Autor: Hina

Medvedev: Ekstremizam je prijetnja nacionalnoj sigurnosti

"Pojava ekstremizma razlog je za veliku zabrinutost", izjavio je Medvedev i najavio da će unutar ministarstva unutarnjih poslova biti osnovane posebne postrojbe koje će biti zadužene za borbu protiv ekstremizma

Dmitrij MedvedevDmitrij MedvedevRuske vlasti jako su zabrinute zbog ekstremizma koji prijeti nacionalnoj sigurnosti, rekao je u petak u Moskvi ruski predsjednik Dmitrij Medvedev na sastanku s dužnosnicima ministarstva unutarnjih poslova, a prenose ruski mediji.

"Pojava ekstremizma razlog je za veliku zabrinutost", izjavio je Medvedev i najavio da će unutar ministarstva unutarnjih poslova biti osnovane posebne postrojbe koje će biti zadužene za borbu protiv ekstremizma.

I dok se prošle godine broj zločina smanjio, broj zločina uzrokovanih ekstremizmom porastao je gotovo za trećinu, upozorio je.

Rusija je multinacionalna i multikonfesionalna država i stoga joj ekstremizam "nanosi golemi štetu i sustavna je prijetnja nacionalnoj sigurnosti", istaknuo je ruski predsjednik.

Izjavio je to u vrijeme kada se u regiji sjevernog Kavkaza gotovo svakodnevno bilježi nasilje.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika