07.02.2009. / 12:06

Autor: Martina Čizmić

Bill Gates komarcima protiv malarije

"Malariju šire komarci. Ponio sam ih nekoliko", rekao je Gates otvarajući staklenku sa malim krvopijama

Osnivač Microsofta, Bill Gates više ne vodi jednu od najvećih softverskih tvrtki u svijetu, ali se zato u potpunosti posvetio dobrotvornom radu.

Kako je Gates već godinama veoma aktivan u pomaganju najsiromašnijima i senzibiliziranju najbogatijih za njihove probleme, tako se i ovaj put odlučio zorno pokazati kakav su problem komarci malaričari u Africi.

Gates je na konferenciji u Long Beachu u Kaliforniji među okupljene pred kojima je trebao održati govor, pustio roj komaraca koji su unijeli nelagodu u dvoranu.

"Malariju šire komarci. Ponio sam ih nekoliko", rekao je Gates otvarajući staklenku sa malim krvopijama. "Pustit ću ih da se razlete po dvorani. Nema razloga da samo siromašni budu inficirani malarijom", rekao je Gates i šutke promatrao svoju publiku.

Upozorio je kako se u svijetu više novca ulaže u lijek protiv ćelavosti nego protiv malarije te pozvao na oštru borbu protiv te tropske bolesti.

Njegova fundacija godišnje u dobrotvorne svrhe izdvoji 3,8 milijardi dolara, a podupiru i cjepivo protiv malarije koje bi uskoro moglo postati dostupno na tržištu.

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika