07.02.2009. / 18:09

Autor: Hina

HGSS: Totalna mobilizacija zbog potrage za nestalom Cessnom

Trenutačno vremensko stanje na Velebitu je katastrofalno

Nestala CessnaNestala CessnaU nedjelju se planira organizirati akcija potrage širih razmjera za zrakoplovom Cessna i članovima posade koji su nestali u četvrtak na Velebitu, izjavio je večeras pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Vinko Prizmić za Radio Dalmaciju.

On je istaknuo kako je trenutačno vremensko stanje na Velebitu katastrofalno, te da jaka kiša i vjetar otežavaju kretanje uključenima u potragu za nestalim zrakoplovom Cessna i članovima posade. Dodao je kako se očekuje da će sutra (nedjelja), na dijelu Velebita za koji se sumnja da se na njemu srušila Cessna, prestati kiša i oslabiti vjetar, pa će se stoga u akciju potrage uključiti veći broj ljudi.

Danas se u potragu za nestalim zrakoplovom Cessna i članovima posade uključio i Stipe Božić s alpinistima i penjačima. Oni se, po Prizmićevim riječima, nalaze na 1.400 metara nadmorske visine, ali im "užasno vrijeme otežava kretanje tako da ne mogu pronaći mjesto za postavljanje šatora, pa se pokušavaju spustiti nešto niže".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika