07.02.2009. / 20:01

Autor: Hina

Tuerk: Inicijativa EK-a nije rješenje za spor nego put prema rješenju

Inicijativa Europske komisije nije rješenje za hrvatsko-slovenski granični prijepor nego mehanizam i put da se do rješenja dođe

Slovenski predsjednik Danilo Türk primio je u subotu na večer predstavnike udruga slovenske manjine u susjednim državama, među kojima i iz Hrvatske, a u obraćanju se ukratko osvrnuo i na odnose Slovenije i Hrvatske, te inicijativu Europske komisije o rješenju graničnog prijepora.

Inicijativa Europske komisije nije rješenje za hrvatsko-slovenski granični prijepor nego mehanizam i put da se do rješenja dođe, radi se o korisnom poticaju i bilo bi ga dobro iskoristiti, rekao je Türk, dodajući da do rješenja treba doći u bilateralnom dijalogu, te uz međusobno uvažavanje.

Što se tiče napetosti koje izazivaju neriješena pitanja i međudržavni odnosi, Türk je rekao da se oni ne smiju pokazati na životu Slovenaca koji žive u Hrvatskoj niti Hrvata koji žive u Sloveniji.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika