09.02.2009. / 08:10

Autor: Martina Čizmić

Zbog brata blizanca izbjegao smrtnu kaznu

Policajci koji su svjedočili u korist optužbe nisu mogli reći koji je od dvojice imao ključeve kuće gdje je otkriven opijum i marihuana

Da je ponekad dobro imati brata blizanca, najbolje znaju Shatis Raj i Sabarish Raj, 27-godišnjaci optuženi za krijumčarenje 166 kilograma kanabisa i 1,7 kilograma opijuma. Naime, obojici je prijetila smrtna kazna, no kada je došao trenutak za izricanje, sutkinja jednostavno nije znala kome ju izreći.

Policija je uhitila blizance u kolovozu 2003. godine, ali na suđenju u Kuala Lumpuru policajci koji su svjedočili u korist optužbe nisu mogli reći koji je od dvojice imao ključeve kuće gdje je otkriven opijum i marihuana. Kako je zbog identičnog DNK takvo vještančenje bilo nemoguće, policija je prepustila sudu da odluči koji je od braće kriv.

Sutkinja Zaharah Ibrahim je uvjerena da su tužitelji dokazali da je Sathis Raj ili Sabarish Raj švercao drogu, ali kako se nije moglo utvrditi koji od te dvojice odlučila se na oslobađajuću presudu jer bi možda onaj nedužni bio lišen života.

"Ovo je jedinstven slučaj", prokomentirala je sutkinja.

Zanimljivo je da je ova situacija mnoge podsjetila na "zatvorenikovu dilemu", u kojoj onaj koji prvi popusti i progovori ostaje na slobodi, dok drugi snosi posljedice. Očito su oba brata imala dovoljno povjerenja jedan u drugoga da do toga ne dođe.

Vezane vijesti

Egipćani traže smrtnu kaznu za Mubaraka

Egipćani traže smrtnu kaznu za Mubaraka

Na trgu Tahrir u Kairu, koji je postao simbol ustanka protiv bivšeg režima, u subotu navečer okupilo se oko 10.000 ljudi. Veliki broj demonstranata… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika