09.02.2009. / 19:22

 

Rehn: Srbiji potpora, ali prerano je za njihovu kandidaturu

On je na konferenciji za novinare nakon sastanka s potpredsjednikom vlade Srbije Ivicom Dačićem, rekao da bi prije toga trebalo pružiti dokaz o primjeni Privremenog sporazuma - koji je sada zamrznut - te izvršiti neophodne reforme iz područja pravosuđa i gospodarstva

Olli RehnOlli RehnEuropski povjerenik za proširenje Olli Rehn ne preopručuje Srbiji da podnese prijavu za dobivanje statusa kandidata za članstvo u Europskoj uniji prije nego što bude odmrznut Privremeni sporazum. Rehn je danas u Bruxellesu izjavio da će tijekom posjeta Beogradu ove nedjelje izraziti snažnu potporu europskim integracijama Srbije, ali da je prerano za kandidaturu Srbije.

On je na konferenciji za novinare nakon sastanka s potpredsjednikom vlade Srbije Ivicom Dačićem, rekao da bi prije toga trebalo pružiti dokaz o primjeni Privremenog sporazuma - koji je sada zamrznut - te izvršiti neophodne reforme iz područja pravosuđa i gospodarstva.

Dačić je istaknuo da su dva ključna cilja Srbije da se što prije odmrzne SSP i da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU ove godine, kao i da bude stavljena na bijelu šengensku listu EU. (K.Z.)

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika