10.02.2009. / 10:54

Autor: Hina

Kapetan nasukao krstaricu, pa ostao bez posla

Kostur broda je ostao čitav, ali je oštećen sonar, a krila propelera su se iskrivila, priopćila je američka mornarica koja je pokrenula istragu o okolnostima nesreće

Kapetan krstarice američke ratne mornarice koja se prošli tjedan nasukala kod Havaja u ponedjeljak je smijenjen s dužnosti, doznaje se od vojnog izvora.

Kapetan John Carroll smijenjen je s mjesta zapovjednika krstarice USS Port Royal, nosivosti 9.600 tona, duge 173 metara, pošto se brod u četvrtak nasukao u plićaku osamstotinjak metara južno od zračne luke u Honoluluu, prijestolnici te američke otočne države.

Ratni brod vrijedan milijardu dolara bio je nasukan tri dana, a odsukan je u ponedjeljak rano ujutro. Pomoću tegljača je odvučen u obližnju luku Pearl Harbor, gdje će se izvući na suhi dok radi popravka.

Kostur broda je ostao čitav, ali je oštećen sonar, a krila propelera su se iskrivila, priopćila je američka mornarica koja je pokrenula istragu o okolnostima nesreće.

USS Port Royal koji može postići brzinu od 32,5 čvorova opremljen je raketnim sustavom AEGIS, a u aktivnoj je službi od 1994.

Vezane vijesti

Ljudska greška uzrok je nasukavanja trajekta "Barbat"

Ljudska greška uzrok je nasukavanja trajekta "Barbat"

Glavni uzrok nasukavanja trajekta "Barbat" na obalu je ljudska greška, zaključilo je Povjerenstvo koje je obavilo upravnu istragu te pomorske nesreće… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika