11.02.2009. / 14:10

Autor: Hina

Izvanredni summiti EU-a: Bruxelles kreće u borbu s krizom za očuvanje radih mjesta

Čelnici 27 zemalja članica razmotrit će mjere koje mogu poduzeti za izlazak iz gospodarske krize. "Situacija u mnogim zemljama članicama je zabrinjavajuća i moramo posvetiti najveću političku pozornost zajedničkoj borbi za izlazak iz krize", rekao je Topolanek

Jose Manuel BarrosoJose Manuel BarrosoPredsjedatelj Europskog vijeća, češki premijer Mirek Topolanek i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso najavili su u srijedu u Bruxellesu da će se čelnici EU-a sastati na izvanrednom summitu 1. ožujka i još jedanput u svibnju kako bi razgovarali o gospodarskoj krizi i zajedničkom odgovoru na nju.

"Sastat ćemo se ovdje u Bruxellesu 1. ožujka", rekao je Topolanek nakon sastanka s predsjednikom Komisije Barrosom.

Čelnici 27 zemalja članica razmotrit će mjere koje mogu poduzeti za izlazak iz gospodarske krize. "Situacija u mnogim zemljama članicama je zabrinjavajuća i moramo posvetiti najveću političku pozornost zajedničkoj borbi za izlazak iz krize", rekao je Topolanek.

Predsjednik Komisije Barroso je najavio da će se u svibnju održati još jedan izvanredni summit posvećen očuvanju radnih mjesta. "Dogovorili smo se s predsjednikom češke vlade da predsjedništvo EU-a pripremi posebni summit EU-a u svibnju, kojemu će tema biti radna mjesta", rekao je Barroso.

Uz ta dva izvanredna summita, čelnici EU-a sastat će se 19. i 20. ožujka na redovitom summitu u Bruxellesu, koji je tradicionalno posvećen gospodarskim temama.

Posebni summit do kraja ovoga mjeseca nedavno su zatražili njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy.

Francuski predsjednik se nedavno našao na meti kritika češkog predsjedništva, koje ga optužuje za protekcionističke mjere.

Topolanek je i u srijedu na konferenciji za novinare istaknuo da sve poduzete mjere koje poduzimaju države članice EU-a moraju poštovati zajednička pravila.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika