11.02.2009. / 14:28

Autor: Hina

Palestinci strahuju zbog mogućnosti izraelske desne vlade

"Nisam optimist kad je u pitanju idući izraelski premijer. Njihova su lica različita, ali politika je ista. Livni ili Netanyahu ili Barak, tko bi od njih i pomislio da Palestincima vrati njihovu zemlju," rekao je Osman al-Našeh vlasnik trgovine u Hebronu

Palestinci su sa strepnjom u srijedu reagirali na rezultate izraelskih izbora jer se čini da će na čelo židovske države doći desničarska vlada koja bi se mogla protiviti vraćanju zemlje za stvaranje palestinske države.

"Nisam optimist kad je u pitanju idući izraelski premijer. Njihova su lica različita, ali politika je ista. Livni ili Netanyahu ili Barak, tko bi od njih i pomislio da Palestincima vrati njihovu zemlju," rekao je Osman al-Našeh vlasnik trgovine u Hebronu.

I desničarska stranka Likud Benjamina Netanyahua i centristi iz Kadime ministrice vanjskih poslova Tzipi Livni tvrde da su pobijedili na izborima i još se ne zna tko će biti premijer, ali očekuje se da će mandat dobiti Netanyahu jer desne stranke imaju većinu, iako je Kadima pojedinačno osvojila najviše zastupničkih mandata u Knessetu.

"Izraelci su glasali za desnicu, a protiv mira. Idućih godina neće biti napretka u mirovnome procesu", kaže službenik Ali Zaidan u Ramalahu, sjedištu palestinske samouprave na Zapadnoj obali.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika