12.02.2009. / 08:30

Autor: Hina

Amerika dala potporu inicjativi za konferenciju o oporavku Gaze

SAD planira biti zastupljen na visokoj razini i poziva članice međunarodne zajednice da pokažu istovjetnu potporu egipatskoj inicijativi, navodi se u priopćenju State Departmenta u srijedu

Razrušena GazaRazrušena GazaSjedinjene Države izrazile su "snažnu podršku" pozivu Egipta za održavanje donatorske konferencije u Kairu 2. ožujka, kako bi se olakšao oporavak Gaze i ojačalo palestinsko gospodarstvo.

SAD planira biti zastupljen na visokoj razini i poziva članice međunarodne zajednice da pokažu istovjetnu potporu egipatskoj inicijativi, navodi se u priopćenju State Departmenta u srijedu.

SAD u konferenciji 2. ožujka vidi priliku da se posveti, zajedno s drugim donatorima i međunarodnim organizacijama, hitnim humanitarnim potrebama u Gazi i podrži plan Palestinske samouprave za obnovu Gaze kao integralnog dijela buduće palestinske države.

State Department u priopćenju izražava priznanje vodećoj ulozi Egipta u učvršćenju prekida vatre u Gazi, te nadu da će uvjeti na terenu omogućiti SAD-u i drugim članicama međunarodne zajednice da osiguraju bitnu razinu pomoći narodu Gaze.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika