13.02.2009. / 07:55

Autor: Martina Čizmić

Video: U padu zrakoplova u Buffalu 49 mrtvih

Američki mediji navode da je zrakoplov dva sata kružio iznad Buffala prije nego što je dobio dozvolu za slijetanje, a to je, prema nekima, možda bilo i presudno

Putnički zrakoplov američkog avioprijevoznika Continental, s 48 putnika i članova posade, srušio se u četvrtak navečer po lokalnom vremenu, u sjeveroistočnom predgrađu Buffala, u saveznoj državi New York, izvijestile su američke TV mreže.

Prva izvješća s mjesta nesreće govore da se zrakoplov pri padu zapalio i udario u jednu kuću, pri čemu su poginula sva 44 putnika, četiri člana posade i jedna osoba na tlu. Izviješteno je da se nesreća dogodila u 22:10 sati, po istočnoameričkom vremenu.

Hitne službe evakuirale su stanovnike iz 12 kuća najbližih mjestu nesreće zbog bojazni od zapaljenja preostalog goriva u zrakoplovu.

Radi se o turbopropelerskom zrakoplovu tipa DASH-8 200, koji je letio iz Newarka u državi New Jersey za Buffalo, na letu 3407, s 48 putnika i članova posade, potvrdila je američka Uprava za zrakoplovstvo - FAA.

Američki mediji navode da je zrakoplov dva sata kružio iznad Buffala prije nego što je dobio dozvolu za slijetanje, a to je, prema nekima, možda bilo i presudno.

TV mreža MSNBC izvijestila je da su dvije ozlijeđene osobe, koje nisu bile u zrakoplovu, primljene u bolnicu.

Vezane vijesti

Mađarska vozačica: Čačić treba odgovarati za ono što je učinio

Mađarska vozačica: Čačić treba odgovarati za ono što je učinio

Katalina Liptak, mađarska vozačica škoda fabije na koju je prije dvije godine automobilom naletio potpredsjednik hrvatske vlade Radimir Čačić… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika