16.02.2009. / 12:40

Autor: Katarina Zorić

Srpski obavještajci na tragu Ratku Mladiću

Svoj optimizam Ljajić temelji na, kako je rekao, odličnoj koordinaciji civilne i vojne službe, ali i na svim informacijama koje imaju. Rekao je da postoji suradnja i razmjena informacija sa stranim službama, ali i da Srbija ima dovoljno kapaciteta da njeni operativci sudjeluju u potragama za optuženicima

Rasim LjajićRasim LjajićRasim Ljajić, predsjednik srpskog Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim tribunalom, optimistično gleda na uhićenje Ratka Mladića. "Bilo bi veliko iznenađenje da taj zadatak ne završimo u ovoj godini", rekao je Ljajić u intervjuu za Blic. Iako nije želio nagađati kada će se to dogoditi, napomenuo je da sada postoji više argumenata za optimizam nego proteklih mjeseci.

Svoj optimizam Ljajić temelji na, kako je rekao, odličnoj koordinaciji civilne i vojne službe, ali i na svim informacijama koje imaju. Rekao je da postoji suradnja i razmjena informacija sa stranim službama, ali i da Srbija ima dovoljno kapaciteta da njeni operativci sudjeluju u potragama za optuženicima. Kaže kako nema potrebe da u tom pogledu Srbija traži pomoć izvana. "Ne očekujem da strane službe rješe problem, više vjerujem našim službama", istaknuo je Ljajić.

Govoreći o financiranju Mladićeva skrivanja, Ljajić je naveo kako dosadašnji podaci govore da je neposredno Mladićevo skrivanje plaćeno simbolično, odnosno nekoliko stotina eura, ali za one koji su organizirali mrežu skrivanja izdvojeno je na desetke tisuća eura. "Taj novac organizatori mreže su dobijali od privatnika koji su uglavnom došli iz BiH u Srbiju nakon rata i otvorili tvrtke ovdje", dodao je Ljajić.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika