16.02.2009. / 16:44

 

Podobnikov prijedlog odbijen, referendum o ulasku Hrvatske u NATO nepotreban

Kada bi počela procedura raspisivanja referenduma, kaže Žbogar, Slovenija vjerojatno ne bi mogla uhvatiti rokove za slanje ratificiranog hrvatskog protokola u Washington

Marjan PodobnikMarjan PodobnikVanjskopolitički odbor slovenskog parlamenta donio je izjavu o zaštiti slovenskih interesa pri uključivanju Hrvaske u NATO. To je kompromisan prijedlog izjave, o kojoj će u četvrtak odlučivati i parlament u plenarnom sastavu.

Ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar i predsjednik odbora Ivo Vajgl nakon sjednice su izjavili da prihvaćena izjava odražava stajališta vlade te da referendum o ratifikaciji hrvatskog pristupnog pregovora zbog te izjave, koja je prihvaćena jednoglasno, nije potreban. Ipak, istaknuli su da su legitimne inicijative koje traže referendum o ulasku Hrvatske u NATO.

Kada bi počela procedura raspisivanja referenduma, kaže Žbogar, Slovenija vjerojatno ne bi mogla uhvatiti rokove za slanje ratificiranog hrvatskog protokola u Washington.

Predsjednik Udruge 25. lipnja 1991. Marjan Podobnik najavio je da će tijekom dana uložiti 2500 potpisa za referendum, kako bi to učinio u roku. Konačnu odluku o referendumu Podobnik će ipak morati pričekati jer će se parlament u četvrtak izjasniti o današnjem prijedlogu teksta izjave. (K.Z.)

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika