17.02.2009. / 10:04

Autor: Hina

Holbrooke: SAD-u, Indiji i Pakistanu prijeti terorizam

Američki izaslanik za Pakistan i Afganistan prošlog tjedna boravio je u Islamabadu i Kabulu u misiji prikupljanja informacija u okviru novog pristupa predsjednika Baracka Obame u ratu protiv talibana i Al Kaide

Richard HolbrookeRichard HolbrookeAmerički izaslanik Richard Holbrooke otputovao je u utorak iz New Delhija, gdje je završio svoju južnoazijsku turneju ocjenom da su Sjedinjene Države, Indija i Pakistan "izložene istoj prijetnji" terorističkih organizacija.

"Prvi put u 60 godina, od vaše neovisnosti, Indiji, Pakistanu i Sjedinjenim Državama prijeti isti neprijatelj koji je izravna prijetnja našim vladama, prijestolnicama i narodima", rekao je Holbrooke nakon razgovora s indijskim ministrom vanjskih poslova Pranabom Mukherjeeom.

Američki izaslanik za Pakistan i Afganistan prošlog tjedna boravio je u Islamabadu i Kabulu u misiji prikupljanja informacija u okviru novog pristupa predsjednika Baracka Obame u ratu protiv talibana i Al Kaide.

Obama je najavio nov pristup u ratu protiv talibana koji baze imaju uz baze Al Kaide u plemenskim zonama sjeverozapadnog Paksitana.

New Delhi smatra Pakistan "epicentrom terorizma" u svijetu i optužuje pakistanske obavještajne službe za umiješanost u terorističke napade na Mumbai krajem studenoga sa 174 žrtava.

Islamabad je priznao prošlog tjedna da su atentati djelomice bili planirani na njegovu tlu i počeo suđenje osmorici organizatora, od kojih su šest već u pritvoru.

New Delhi želi međutim da Pakistan uništi sve terorističke infrastrukture na svome teritoriju.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika