17.02.2009. / 11:08

 

Video: Učenici iz Zenice sjekirom napali profesora

Pretpostavlja se da je snimak nastao u prvom polugodištu, odnosno oko Nove godine te da postoje najmanje dva snimka

Učenici drugog razreda Tehničke škole u Zenici napali su sjekirom svoga profesora elektrotehnike Amera Kamenjakovića, a njihove kolege sve su zabilježili kamerom na mobitelu. Snimku su potom objavili na Youtubeu.

Ravnatelj Ekrem Bijeljinac rekao je sarajevskom Dnevnom avazu kako su upoznati sa slučajem te da su 16-godišnji izgrednici jučer sankcionirani.

"Prošloga tjedna na Vijeću roditelja prigovoreno mi je da krijem incidente. Roditelji su imali podatak da djeca razmjenjuju jedan snimak s nasiljem. Do tog trenutka nisam imao pojma o čemu se radi. U sefu škole je bio mobitel koji je oduzet jednom učeniku zbog neprimjerenog ponašanja. Na tom mobitelu pronašli smo sporni snimak i bili smo užasnuti jer je i profesor krio incident", rekao je Bijeljinac.

Pretpostavlja se da je snimak nastao u prvom polugodištu, odnosno oko Nove godine te da postoje najmanje dva snimka. Nastavničko vijeće donijelo je odluku o isključenju iz škole tri učenika koja su prijetila profesoru, dok su dvojica učenika koja su snimala incident sankcionirana s ocjenom lošeg vladanja.

"Nastavnik je ukoren jer nije prijavio slučaj i nakon razgovora s njim, dogovorili smo se da sam uzme knjižicu i napusti školu prije nego što odlučimo o mogućim sankcijama. I ranije smo imali diciplinarnih problema u ovom razredu kod ovoga profesora. U petak sam slučaj prijavio policiji", ispričao je ravnatelj škole.

Policija iz Zenice najavljuje da će izgrednici i njihovi roditelji biti saslušani tijekom ovoga tjedna. Kako navode, slučaj ima elemente prekršajnog djela jer je u incidentu korišteno hladno oružje. (K.Z.)

Vezane vijesti

Sud u Mostaru naložio uspostavu jedinstvenih škola

Sud u Mostaru naložio uspostavu jedinstvenih škola

Općinski sud u Mostaru ocijenio je diskriminirajućom praksu postojanja dviju škola pod jednim krovom na području Stoca i Čapljine u kojima se nastava… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika