18.02.2009. / 08:23

Autor: Hina

Pahor: Ne želimo zapletaje i referendum

Podobnik je izjavio da će ustrajati na tekstu koji naglašava da je Slovenija imala i ima izlaz na otvoreno more i da Hrvatska neopravdano "okupira" prijeporne točke na granici

Slovenski premijer Borut PahorSlovenski premijer Borut PahorSlovenija ne želi referendum na kojemu bi se odlučivalo o članstvu Hrvatske u NATO-u i nastoji ga izbjeći, izjavio je slovenski premijer Borut Pahor nakon sastanka predsjednika stranaka u svojoj koaliciji.

"Želimo da se protokol potvrdi bez zapletaja i da Hrvatska zajedno s Albanijom bude pozvana na proljetni susret na vrhu NATO-a", izjavio je Pahor.

Kako su objavili slovenski mediji, predsjednik vanjskopolitičkog odbora u slovenskom parlamentu Ivo Vajgl dobio je u ime vladajuće koalicije zadaću da s predsjednikom udruge "Zavod 25. lipnja 1991." Marjanom Podobnikom sastavi kompromisni prijedlog izjave o graničnom pitanju s Hrvatskom, kako bi Podobnik povukao svoju referendumsku inicijativu.

O tome se pregovaralo u utorak, ali neuspješno i nastavit će se u srijedu, javili su slovenski mediji.

Podobnik je izjavio da će ustrajati na tekstu koji naglašava da je Slovenija imala i ima izlaz na otvoreno more i da Hrvatska neopravdano "okupira" prijeporne točke na granici.

Vajgl je pak izjavio da će biti donesen tekst koji će koristiti Sloveniji kao državi i biti osnova za moguće granično rješenje posredovanjem ili na druge načine. O tekstu bi u srijedu na izvanrednoj sjednici trebao odlučivati slovenski parlament.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika