19.02.2009. / 14:03

Autor: Hina

Pahor nagovara SSN da odustane od prikupljanja potpisa za referendum

lovenski premijer izjavio je da je referendum nepotreban s obzirom da je slovenski parlament ratifikaciju hrvatskog pristupnog protokola usvojio velikom većinom

Slovenski premijer Borut PahorSlovenski premijer Borut PahorSlovenski premijer Borut Pahor pozvao je u četvrtak na razgovor predsjednika Stranke slovenskog naroda (SSN) Zdenka Vinkova-Vincenca, kako bi ga nagovorio da odustane od prikupljanja potpisa za sazivanje referenduma o ulasku Hrvatske u NATO.

Sastanak je u tijeku, potvrđeno je Hini u uredu slovenskog premijera, i zatvoren je za javnost. Očekuje se da će nakon njega Vinkov-Vincenc dati izjavu za novinare.

Slovenski premijer izjavio je u srijedu u parlamentu da je referendum nepotreban s obzirom da je slovenski parlament ratifikaciju hrvatskog pristupnog protokola usvojio velikom većinom, te izrazio nadu da će Slovenija uspjeti na vrijeme, iako kao zadnja članica NATO saveza, poslati protokol depozitaru.

U uredu predsjednika parlamenta Pavla Gantara doznaje se da još nije odlučeno kada će on dati svoju najavljenu izjavu o rokovima koje bi za prikupljanje potpisa za referendum dobili inicijatori, a to vjerojatno ovisi i o sastanku Pahora s inicijatorima odnosno o tome hoće li oni odustati.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika