19.02.2009. / 14:15

Autor: Sandra Županić

Nitko u Zagrebu ne zna za Bandićev model borbe protiv krize

Bandić je prije nekoliko dana najavio svojevrsni "zagrebački model borbe protiv krize" u čijoj će izradi sudjelovati ekonomski i drugi stručnjaci

Zagrebački gradonačelnik Milan BandićZagrebački gradonačelnik Milan BandićIzgleda da postoji šum u komunikacijskom kanalu između zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i pročelnika gradskog Ureda za gospodarstvo Ladislava Prežilgala oko strategije borbe protivi ekonomske krize.

Naime, Bandić je prije nekoliko dana najavio svojevrsni "zagrebački model borbe protiv krize" u čijoj će izradi sudjelovati ekonomski i drugi stručnjaci. Do sada je poznato samo da su dio te strategije uključivanje gospodarstvenika u velike gradske projekte - gradnju gradskih stanova u Podbrežju, novu Zelena tržnica i neki gradski projekt na ledini u Mandlovoj.

Izgleda da Prežigalo ne zna ništa o gradonačelnikovim planovima. Gradski zastupnik Žarko Delač u službenom je upitu pitao gradske čelnike o mjerama i aktivnostima koje pripremaju za borbu protiv gospodarske krize. Ured za gospodarstvo u svom je odgovoru o mjerama napisao da razvijaju mjere i aktivnosti usmjerene na razvoj obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva kako bi se što uspješnije prilagodili poslovanju na globalnom tržištu. Konkretno je navedeno desetak mjera za koje će u 2009. biti iz proračuna izdvojeno 29,7 milijuna kuna. Neke od tih mjera su povoljniji poduzetnički krediti i dodjele bespovratnih potpora.

Evidentno u Gradskom uredu za gospodarstvo nisu obavješteni o gradonačelnik ovom planu jer u zaključku odgovora stoji: "S obzirom da je naš ured poduzeo niz mjera i aktivnosti sa svim važnijim institucijama obrtnika i poduzetnika, koje su usmjerene na prevladavanje, odnosno ublažavanje posljedica svjetske krize, smatramo da u ovom momentu nije potrebno osnivati posebno interdisciplinarno tijelo čija zadaća bi bila obavljanje upravo navedenih aktivnosti."
Datum odgovora je 17. veljače.

Ipak Bandić je ovom problemu danas rekao: "Ja govorim u ime Grada, a Prežigalo u ime svog ureda. Ono što sam rekao ja ću i napraviti. Za tri tjedna ću sve predstaviti."

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika