20.02.2009. / 16:25

Autor: Hina

Steinmeier: Hrvatska i Slovenija bi se trebale približiti jedna drugoj u rješavanju problema

"Njemačka je važan slovenski partner i s kolegom Steinmeierom sam se vrlo otvoreno i prijateljski savjetovao o aktualnim temama", zaključio je Žbogar

Frank-Walter SteinmeierFrank-Walter SteinmeierNjemačka se nada brzu rješenju hrvatsko-slovenskog graničnog spora kako bi se omogućio ulazak Hrvatske u NATO i Europsku uniju, rekao je njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier u petak nakon susreta sa slovenskim kolegom Samuelom Žbogarom u Berlinu.

"I Hrvatska i Slovenija bi se na konstruktivan i fleksibilan način trebale približiti jedna drugoj u rješavanju problema", rekao je Steinmeier, osvrnuvši se na ponudu europskog povjerenika za proširenje Olija Rehna da viša stručna skupina predvođena bivšim finskim predsjednikom Marttijem Ahtisaarijem pomogne riješiti granični spor između Ljubljane i Zagreba.

Žbogar je najavio posjet slovenskog premijera Boruta Pahora Njemačkoj u ožujku te je naglasio da su slovensko-njemački odnosi "izvanredni".

"Njemačka je važan slovenski partner i s kolegom Steinmeierom sam se vrlo otvoreno i prijateljski savjetovao o aktualnim temama", zaključio je Žbogar.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika