20.02.2009. / 19:56

Autor: Hina

SAD očekuje od Slovenije da na vrijeme dovrši proces ratifikacije

State Department očekuje da Slovenija odradi ratifikaciju protokola bez dodatnih komplikacija

Sjedinjene Države očekuju da Slovenija na vrijeme dovrši ratifikaciju pristupnih protokola, kako bi Hrvatska i Albanija bile primljene u članstvo na summitu NATO-a, koji se 3. i 4. travnja održava u Strasbourgu i Kehlu, izjavio je u petak glasnogovornik State Departmenta.

"Očekujemo od Slovenije da dovrši svoju proceduru ratifikacije na vrijeme, kako bi izrazili dobrodošlicu za obje zemlje, Hrvatsku i Albaniju, na summitu 60. obljetnice NATO-a 3. travnja", izjavio je za Hinu glasnogovornik State Departmenta Rob McInturff, odgovarajući na pitanja o slovenskoj inicijativi za referendum o članstvu Hrvatske u NATO, koji je doveo u pitanje rokove dovršetka cijele procedure.

Na pitanje o krajnjem roku za predaju instrumenata o ratifikaciji pristupnih protokola State Departmentu, kao depozitaru Washingtonskog ugovora kojim je osnovan NATO, glasnogovornik je kazao kako prema tumačenju pravne službe State Departmenta, u Washingtonskom ugovoru "nema odredbi koje traže da se vlada SAD-a unaprijed obavijesti o ratifikaciji, do određenog datuma".

"Hrvatska mora predati svoj instrument o pristupanju najkasnije do 3. travnja, odnosno prvog dana summita", rekao je glasnogovornik State Departmenta.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika