23.02.2009. / 08:27

Autor: Hina

Barak isključio mogućnost ulaska u vladu s Netanyahuom

Laburistička stranka ostvarila je na parlamentarnim izborima 10. veljače najlošiji rezultat u povijesti osvojivši tek 13 mjesta na ukupno 120 u Knessetu

Ehud BarakEhud BarakLaburistička stranka isključuje mogućnost ulaska u vladajuću koaliciju pod vodstvom šefa Likuda Benjamina Netanyahua, kazao je u ponedjeljak jedan od njezinih čelnika.

"Ne vidim kako bi se laburistička stranka mogla povezati s vladom koju će Netanyahu sastaviti", kazao je na državnom radiju ministar poljoprivrede Shalom Simhon, član laburista. "Laburistička stranka je vrlo ujedinjena oko Baraka. Želimo ojačati u oporbi i raspolažemo s puno vremena da postanemo alternativa vlasti", dodao je on.

Laburistička stranka ostvarila je na parlamentarnim izborima 10. veljače najlošiji rezultat u povijesti osvojivši tek 13 mjesta na ukupno 120 u Knessetu.

Netanyahua je u petak izraelski predsjednik Shimon Peres imenovao mandatarom za sastav nove vlade, a on je u prvim izjavama pozvao na stvaranje vlade nacionalnog jedinstva. Čelnica Kadime Tzipi Livni već ga je odbila.

Netanyahu i Barak trebaju se sastati u ponedjeljak, ali je ova izjava Simhona rezultate sastanka učinila predvidljivima.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika