23.02.2009. / 09:38

Autor: Martina Čizmić

Slovenski mediji: Sastanak Sanader-Pahor neće riješiti probleme

Teško je očekivati dogovor sa Slovenijom jer sve stranke žele granične probleme iskoristiti u predizbornoj kampanji, piše komentator Dela

Ivo Sanader i Borut PahorIvo Sanader i Borut PahorDugonajavljivani sastanak premijera Slovenije i Hrvatske potaknuo je medije obiju zemalja na izražavanje vlastitih stajališta. Ono što im je zajedničko je rezerviranost. Mediji ne smatraju da bi sastanak mogao donijeti nekakve promjene niti da bi se problemi koji su se između dviju zemalja pojavili mogli tako lako riješiti.

Slovenski dnevnik Delo tako komentira da će približavanje lokalnih izbora u Hrvatskoj samo još više otežati rješavanje problema, jer će sve političke stranke neriješene probleme sa Slovenijom iskoristiti u svojoj kampanji.

"HDZ, nepuna tri mjeseca prije lokalnih izbora, ne stoji baš najbolje. Hrvatski premijer Ivo Sanader odbacio je sve mjere za izlazak iz krize koje je predložilo Ekonomsko vijeće, uključujući i rebalans proračuna. To je učinio kako bi pokušao javnosti dokazati da zemlja nije u krizi i da je sve u najboljem redu. Zbog toga je teško očekivati dogovor sa Slovenijom jer sve stranke žele granične probleme iskoristiti u predizbornoj kampanji", piše komentator Dela.

Slovenski mediji redom ističu kako je od svih hrvatskih političara upravo premijer Sanader najoptimističniji glede sutrašnjeg sastanka sa Pahorom. Ostali političari ne očekuju rješenje spora, niti neke velike promjene u odnosima.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika