24.02.2009. / 13:16

Autor: Hrvoje Šimičević

Obljetnica utamničenja: Na Šešeljevom tulumu janjetinu uživali Martić, Karadžić i ostali

Uz detaljno poznavanje gastro sadržaja koji se konzumirao na Šešeljevoj obljetnici, Kurir je objavio i informacije da je sve naručeno od izvjesnog Makedonca, koji je izvrstan u pečenju janjetine

Tulum za prijatelje iz krvavih dana; Vojislav Šešelj na jednom od brojnih ročištaTulum za prijatelje iz krvavih dana; Vojislav Šešelj na jednom od brojnih ročištaLider Srpske radikalne stranke i haaški zatočenik Vojislav Šešelj odlučio je proslaviti šestu godišnjicu svoga utamničenja, gdje se nalazi zbog suđenja za ratne zločine nad nesrpskim stanovništvom za vrijeme 90-ih. Kako piše srpski tabloid Kurir, velika fešta je upriličena na katu gdje mu se nalazi ćelija, a povodom jubileja na tulumu su bili i bivši predsjednik Republike Srpske Krajine i Republike Srpske Milan Martić i Radovan Karadžić, kao i drugi generali sa dosjeom: Zdravko Tolimir, Momčilo Krajišnik, Mile Mrkšić i Jovan Tarčulovski te nadalje generali Nebojša Pavković, Vlastimir Đorđević, Vladimir Lazarević i Sreten Lukić.

Bulumenta spomenutih likova dobro se zabavljala, piše Kurir, posebno kad je riječ o hrani koju je za svoje prijatelje naručio Šešelj. Naime, menu je obilovao gurmanskom raznolikošću, a posebice se ističe pečeno janje, mladi luk, rajčica, zatim pet vrsta turskih kolača, tri velika turska kruha, bezalkoholno pivo, bezalkoholno vino i Coca Cola. Uz detaljno poznavanje gastro sadržaja koji se konzumirao na Šešeljevoj obljetnici, Kurir je objavio i informacije da je sve naručeno od izvjesnog Makedonca, koji je izvrstan u pečenju janjetine.

Martić, Karadžić i ostala ekipa tako su se vjerojatno po prvi puta nakon ratnih strahota susreli na jednoj svetkovini, doduše unutar zatvorskih zidova. Zbog činjenice da je Radovanu Karadžiću dopušten susret sa Šešeljom, pala je u vodu i recentna teza koju je potonji osuđenik iznosio na jednom od posljednjih ročišta. Naime, Šešelj je tada optužio sud u Haagu da mu ne dopuštaju susrete sa Karadžićem, pa on tako ne može pripremiti svog potencijalnog svjedoka, što je protumačio kao jedan od razloga zbog kojih odustaje od vlastite obrane.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika