25.02.2009. / 11:23

Autor: Martina Čizmić

Video: Turski zrakoplov srušio se sa 134 putnika, navodno 9 poginulih

Za sada se proturječnosti o broju eventualnih žrtava i dalje nizaju u medijima. Nizozemska televizija objavila je kako je najmanje devet osoba poginulo, a turske vlasti tvrde kako nema mrtvih

Oko 30 kola Hitne pomoći trenutno pomaže ozlijeđenimaOko 30 kola Hitne pomoći trenutno pomaže ozlijeđenimaTurski zrakoplov sa 134 putnika srušio se prilikom slijetanja na aerodrom Schiphol u Amsterdamu.

Zrakoplov koji je letio na letu iz Istambula za Amsterdam, navodno se nakon udara prepolovio.

Snimke koje su prenijele nizozemske televizije pokazuju zrakoplov na tlu, ali odvojenog repa, a vidi se i velika rupa iza kokpita. Prema prvim informacijama, zrakoplov se nije zapalio.

Prema turskim medijima nekih 50 putnika izvuklo se iz zrakoplova neozlijeđeno.

"Na sreću nema poginulih, neki su ozlijeđeni, a neki su prošli bez ozlijeda", rekao je glasnogovornik Schipolskog aerodroma.

Za sada se proturječnosti o broju eventualnih žrtava i dalje nizaju u medijima. Nizozemska televizija objavila je kako je najmanje pet osoba poginulo. S druge strane, u Turskoj su ministar prometa Binali Yildirim i predstavnici kompanije ustvrdili da nije bilo žrtava. Naime, istaknuo je da je oko 80 putnika evakuirano te da je bilo ranjenih, ali nije kazao koliko.

Podatak da su svi preživjeli potvrdio je i generalni direktor THY-a Temel Kotil na konferenciji za novinare u Istanbulu, prenijela je agencija Reuters. Na istoj je konferenciji objavljeno kako je u zrakoplovu bilo 127 putnika, među kojima dijete i deset članova posade.

Prema posljednjim podacima oko 50 putnika je ozlijeđeno, od čega 25 ozbiljno, i za njih se brinu spasioci. Iako su mediji prvo govorili o jednoj poginuloj osobi, nizozemska televizija pokazala je nekoliko prekrivenih tijela uz olupinu zrakoplova i objavila da je za sada pronađeno 9 poginulih.

Preživjeli govore kako sam pad nije bio previše strašan. "Kao da smo prolazili kroz turbulencu. Udarili smo i onda stali", rekao je jedan od preživjelih i dodao kako su nakon što se zrakoplov zaustavio ljudi sami počeli izlaziti iz njega.

Službeni podaci govore da je u zrakoplovu u trenutku pada bilo 127 putnika i sedam članova posade.

Iako su prve informacije govorile da se zrakoplov srušio na pistu Amsterdamskog aerodroma, točno mjesto nesreće je 20-ak kilometara od terminala aerodroma.

Pogledajte video i fotogaleriju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika