27.02.2009. / 11:21

Autor: Hina

Pariški skup: Članice EU-a raspravljaju o Lisabonskom ugovoru

Uz izaslanstva 27 članica Europske unije, Europskog parlamenta i Europske komisije na sastanku u zgradi Nacionalne skupštine je izaslanstvo Hrvatskog sabora na čelu s predsjednikom Lukom Bebićem

Pozdravnim govorima predsjednika Francuske nacionalne skupštine i Senata Bernarda Accoyera i Gearda Larshera u petak je u Parizu sastanak predsjednika parlamenata 27 zemalja članica EU i zemalja kandidata.

Uz izaslanstva 27 članica Europske unije, Europskog parlamenta i Europske komisije na sastanku u zgradi Nacionalne skupštine je izaslanstvo Hrvatskog sabora na čelu s predsjednikom Lukom Bebićem.

Prvu od četiri teme, kojima će se baviti pariški skup, pod naslovom "Institucijska budućnost EU i provedba zaključaka Lisabonskog ugovora u nacionalnim parlamentima" otvorio je izlaganjem predsjednik Donjeg doma francuskog Parlamenta Accoyer, a očekuje se da će se na tu temu sudionicima tijekom prijepodneva obratiti i Luka Bebić.

Poslijepodnevni dio programa obuhvaća plenarnu sjednicu s dvije teme; "Europa i upravljanje krizama: Uloga parlamenata", te "Pripreme za ostvarivanje parlamentarne dimenzije Predsjedništva EU".

Predsjednike parlamenata nakon završetka prvoga dana Konferencije na prigodnom domjenku će ugostiti u Elizejskoj palači predsjednik Francuske Republike Nicolas Sarkozy, a prvi dan završit će posjetom Muzeju naivne umjetnosti Quai Branly.

Drugoga i posljednjeg dana Konferencije predsjednici parlamenata raspravljat će o temi "Budućnost Europe za 2030. godinu", pri čemu će se govorom ponovno obratiti predsjednik Hrvatskog sabora.

Dvodnevni program završit će zajedničkim ručkom na brodu na rijeci Seini.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika