28.02.2009. / 09:23

Autor: Hina

Policija pucala u redovnika koji se zapalio

Kako navodi organizacija "Free Tibet", sa sjedištem u Londonu, policija je pucala u redovnika koji se netom bio zapalio

Redovnici se u znak prosvjeda često znaju zapalitiRedovnici se u znak prosvjeda često znaju zapalitiNapetost je porasla u jednome gradu u pokrajini Sečuan, na jugozapadu Kine, gdje je policija pucala u tibetskog redovnika koji se zapalio, uoči obilježavanja 50. obljetnice odlaska Dalaj-lame u progonstvo, izvijestili su svjedoci i protibetske organizacije.

Kako navodi organizacija "Free Tibet", sa sjedištem u Londonu, policija je pucala u redovnika koji se netom bio zapalio, u gradu Abi, u pokrajini Sečuan. Izgred se dogodio u petak.

Po navodima druge organizacije, "Students for a Free Tibet" (Studenti za slobodan Tibet), tragedija se dogodila u blizini samostana Kirti, kada su vlasti pokušale spriječiti velik broj redovnika da uđu u samostan.

Policija je triput zapucala u mladića po imenu Tape, a odmah zatim je uklonila tijelo, tvrdi ta organizacija koja nije mogla reći je li mladić na životu.

Tamošnja vlada i policija nisu komentirali događaj.

Vezane vijesti

Što se stvarno događa na Tibetu?

Što se stvarno događa na Tibetu?

Svoje pravo ime nije nam želio otkriti. Kaže da ga zovemo Dorji i zapravo ima dobrih razloga da ostane anoniman - jednog moćnog protivnika - Narodnu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika