28.02.2009. / 18:32

Autor: Hina

Gantar šapnuo Bebiću: Hrvatska sigurno ulazi u NATO u travnju

Gantar je predsjedniku Sabora, Luki Bebiću priznao kako referenduma neće biti

Pavel GantarPavel GantarPredsjednik slovenskog Državnog zbora Pavel Gantar u subotu je na samom kraju izleta brodom po Seini, kojim je završila dvodnevna konferencija predsjednika parlamenata EU i zemalja kandidata, sam prišao predsjedniku Hrvatskog sabora Luki Bebiću i potvrdio mu kako inicijativa za referendum o ulasku Hrvatske u NATO sigurno neće uspjeti i kako će Slovenija na vrijeme predati svu potrebnu dokumentacija da Hrvatska na summitu NATO-a početkom travnja sudjeluje kao punopravna članica.

"Mogu vam potvrditi da inicijativa sigurno neće uspjeti. Organizatori referenduma uspjeli su u prvih sedam dana prikupiti ukupno 500 potpisa, a da bi inicijativa za pokretanje referenduma uspjela potrebno je da prikupljaju više od tisuću potpisa dnevno", rekao je Gantar.

To je bio drugi kontakt predsjednika Bebića sa slovenskim kolegom u Parizu nakon što su se u petak nakratko susreli bez konkretnih rezultata.

U petak, 20. veljače počeo je teći 35-dnevni rok u kojemu bi inicijatori referenduma, pripadnici Stranke slovenskog naroda, trebali sakupiti 40.000 potpisa za referendum. Rok istječe 26. ožujka.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika