02.03.2009. / 07:47

Autor: Hina

Crna Gora ne očekuje probleme u razgraničenju s Hrvatskom

Šef Delegacije Europske komisije (EK) u Podgorici Leopold Maurer u petak je rekao da je "zbog iskustva sa Slovenijom i Hrvatskom u Bruxellesu 'načuo' da države kandidati i potencijalni kandidati za članstvo neće počinjati pregovore s EU dok ne riješe granična pitanja"

Potpredsjednica crnogorske Vlade za europske integracije Gordana Đurović izjavila je nedjelju da ne očekuje da bi pitanje granice Crne Gore i Hrvatske na Prevlaci moglo utjecati na dinamiku približavanja Crne Gore Europskoj uniji (EU).

Šef Delegacije Europske komisije (EK) u Podgorici Leopold Maurer u petak je rekao da je "zbog iskustva sa Slovenijom i Hrvatskom u Bruxellesu 'načuo' da države kandidati i potencijalni kandidati za članstvo neće počinjati pregovore s EU dok ne riješe granična pitanja".

Gordana Đurović je za podgoričku agenciju MINA rekla da su poruke EK u vezi sa sugestijom da se prethodno riješe sva granična pitanja sa susjednim državama, kako to poslije ne bi bio problem u pristupnim pregovorima, dobronamjerne prema Crnoj Gori.

"Crna Gora se ozbiljno i odgovorno odnosi prema tom pitanju i nema sumnje da će sve granice biti jasno definirane prije nego što počnu pregovori o pristupanju", poručila je.

Hrvatska i Crna Gora dogovorile su se da će pitanje razgraničenja na Prevlaci postaviti pred Međunarodni sud pravde u Haagu te da će obje države poštovati odluku te institucije. Sada je na snazi privremeni sporazum kojim su zadovoljne obje države.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika