02.03.2009. / 16:23

Autor: Martina Čizmić

Pobunjenici ubili predsjednika Gvineje Bisau

Najviši vojni dužnosnici odmah su objavili kako će vojska, u skladu sa svojim zadaćama, poštovati ustavni poredak i demokraciju

Joao Bernardo VieiraJoao Bernardo VieiraPredsjednika zapadnoafričke države Gvineje Bisau ubili su danas pobunjenički vojnici, objavili su državni dužnosnici.

Joao Bernardo Vieira je ubijen samo nekoliko sati nakon što je u bombaškom napadu poginuo zapovjednik pobunjeničke vojske Na Waie.

Najviši vojni dužnosnici odmah su objavili kako će vojska, u skladu sa svojim zadaćama, poštovati ustavni poredak i demokraciju.

Javnost su pokušali ohrabriti porukama kako je sve pod nadzorom i pozvali ih na mir.

"Vojnici će biti vrlo oštri prema pljačkašima i onima koji namjeravaju izazivati nerede. Učiniti ćemo sve da održimo javni red i mir", poručili su vojni dužnosnici.

Ministar vanjskih poslova EU, Javier Solana, osudio je ubojstvo predjsednika Vieire i pozvao da se u Gvineji nastavi poštivati ustavni poredak.

Inače, vojni udari, pokušaji vojnih udara i pobune postali su dio svakodnevnice jedne od najsiromašnijih afričkih država od proglašenja njene neovisnosti 1974. godine.

Vezane vijesti

Dubrovački biskup razriješio dužnosti župnika Sinanovića

Dubrovački biskup razriješio dužnosti župnika Sinanovića

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u ime Dubrovačke biskupije izrazio je duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se tijekom protekle noći… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika