02.03.2009. / 20:09

Autor: Martina Čizmić

Samuel Žbogar: Hrvati, samo si vi uzmite vremena za razmišljanje

"Nadamo se da će i hrvatska strana u ponedjeljak prihvatiti taj prijedlog. Mi bi željeli što prije krenuti dalje s pregovorima o modalitetu medijacije, kako bi ona započela sa radom", istaknuo je Žbogar

Gordan Jandroković i Samuel ŽbogarGordan Jandroković i Samuel ŽbogarSlovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar komentirao je današnji sastanak vrha hrvatske politike, na kojem se raspravljao o odnosima sa Slovenijom.

"Hrvatska strana uzela si je još malo vremena za razmišljanje. To je razumljivo", rekao je Žbogar. "Nije jednostavno donijeti odluku o prihvaćanju medijacije. Ukoliko trebaju malo više vremena, neka si ga uzmu, ali neka nakon toga imaju jednoglasno stajalište", dodao je.

Podsjetio je da je Slovenija prošlog tjedna načelno poduprla prijedlog za medijacijom i predložila ju europskom povjereniku za proširenje Olliju Rehnu.

"Nadamo se da će i hrvatska strana u ponedjeljak prihvatiti taj prijedlog. Mi bi željeli što prije krenuti dalje s pregovorima o modalitetu medijacije, kako bi ona započela sa radom", istaknuo je Žbogar.

Na pitanje, da li je moguće dogovoriti se o medijaciji prije međuvladine pristupne konferencije za Hrvatsku, koja je najavljena za 27. ožujka i da li je ta konferencija uopće smislena, Žbogar je odgovorio da bi se već sada morali sastati glede medijacije, ali je taj sastanak prebačen na sljedeći tjedan.

"Veoma je malo vremena ostalo do kraja mjeseca, tako da će ta konferencija jednostavno doći prebrzo", rekao je ministar i dodao kako je teško za vjerovati da će u samo dva tjedna postići suglasnost i usuglasiti sve modalitete.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika