04.03.2009. / 12:17

Autor: Anamarija Kronast

Hloverka zove Latina natrag na posao, no sudbina Latinice i dalje upitna

Urednik i autor emisije nam je potvrdio da je razgovarao s Hloverkom Novak Srzić, te da mu se zdravstveno stanje popravilo i da se idućeg tjedna vraća na posao, no što će raditi ovisit će o uvjetima koje dobije na HTV-a

Denis Latin želi apsolutnu uredničku autonomijuDenis Latin želi apsolutnu uredničku autonomijuAutor i urednik Latinice, Denis Latin, idućeg će se tjedna vratiti na posao u svoju matičnu kuću na Prisavlju. Naime, iako je dobio upalu pluća koju ovih dana liječi strogim mirovanjem i antibioticima, pretpostavlja da bi mu do idućeg tjedna moglo biti dovoljno dobro da se posveti poslu. U kratkom telefonskom razgovoru potvrdio nam je da se čuo i glavnom urednicom Informativnog programa Hloverkom Novak Srzić.

"Istina je, čuli smo se i Hloverka mi je rekla da bi voljela da nastavim raditi Latinicu. Dakako, i ja bih to volio, no prije toga biti će potrebno zadovoljiti neke uvjete", rastumačio je Latin koji, dakako, želi natrag ugovor kakav je imao i, ono što je stalno kamen spoticanja, apsolutnu uredničku autonomiju koja je ionako bila zaštitni znak njegove emisije.

Podsjetimo, kada je Latin otvorio bolovanje, HTV je pretplatnicima u zamjenu za Latinicu nudio neke od najpopularnijih domaćih filmova, no niti jedan nije uspio doseći gledanost Latinove emisije.

A, obzirom na nedavno povećanje cijena televizijske pretplate, možda je i čelnicima HRT-a postalo jasno da više nemaju mjesta za improvizacije.

Vezane vijesti

HRT nelegalno poskupio naknade?

HRT nelegalno poskupio naknade?

Hrvatska radio televizija je nepravedno i protivno zakonima tržišnog natjecanja podigla cijene naknada kabelskim i satelitskim operaterima koji bi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika