04.03.2009. / 13:38

Autor: Nacionalova redakcija

Malverzacije energetskog diva: Ukrajinski agenti zaposjeli sjedište Naftogaza

Umjesto vijesti da agenti istražuju malverzacije u Naftogazu, na početku je objavljeno kako se radi o više naoružanih muškaraca koji su iz zasad nepoznatih razloga zaposjeli sjedište Naftogaza

Ukrajinski specijalci i liječnik ispred kancelarije šefa računovodstva Naftogaza; Foto:ReutersUkrajinski specijalci i liječnik ispred kancelarije šefa računovodstva Naftogaza; Foto:ReutersIako su ukrajinski mediji na početku objavili kako su nepoznati naoružani muškarci iz zasad nepoznatih razloga zaposjeli sjedište ukrajinskog energetskog diva Naftogaza, pokazalo se kako je ipak o akciji tamošnjih državnih tijela protiv kriminala.

Naime, agencije su prenijele da je riječ o maskiranim agentima Nacionalne sigurnosne službe (SBU) koji trenutačno provode ispitivanje visokopozicioniranih djelatnika i računovođe. Prema izjavi predstavnice SBU-a Marine Ostapenko, riječ je o istrazi koja je pokrenuta zbog sumnje u kriminalne radnje i malverzacije oko plinske distribucije, vrijedne čak 900 milijuna dolara. Valentin Zemljanski, glasnogovornik Naftogaza kazao je kako istražitelji trenutno pretražuju ured zamjenika glavnog računovođe, u potrazi za dokumentima, koji bi mogli kompromitirati zaposlenika za koje se sumnja da su počinili višemilijunske krađe.

Ova se energetska kompanija u proteklim mjesecima našla u fokusu svjetske javnosti zbog upletenosti u rusko - ukrajinski plinski konflikt, koji je ostavio pola Europe bez plina.

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika