04.03.2009. / 17:59

Autor: Hina

Tadić: Vara se tko misli da je lako suzbiti spregu kriminala, korupcije, gospodarstva i pravosuđa

Srbijanski predsjednik najavio je oštru borbu protiv kriminala

Boris TadićBoris TadićSrbijanski predsjednik Boris Tadić izjavio je u srijedu da je obračun države s kriminalom i korupcijom najvažniji nacionalni posao, priopćila je u srijedu tiskovna služba srbijanskog predsjednika.

"Vara se svatko tko misli da se lako, za jednu, dvije, osam ili deset godina može suzbiti sprega kriminala, korupcije, gospodarstva i pravosuđa", rekao je Tadić te upozorio da svaki napor policije, istražnih tijela i državnog odvjetništva nedvosmisleno svjedoči da još od 90-ih godina postoje snažni utjecaji i veze u tom "četverokutu".

Govoreći pred sudionicima gospodarskog foruma na Kopaoniku, srbijanski je predsjednik istaknuo da su gospodarstvo, pravosuđe i politika čitavo jedno desetljeće, 90-ih godina, bili postavljeni na kriminalnim temeljima te da je novi zakon o oduzimanju imovine onima koji su osuđeni i donesen "kako bismo uspjeli pročistiti naš gospodarski sustav i tako uspostaviti pravnu državu što svaki građanin želi".

Na skupu "Kopaonik biznis forum 2009.", koji od 3. do 5. ožujka organizira srbijanski Savez ekonomista o temi "Rast u uvjetima globalne recesije i financijske krize: (ne)konvencionalne inicijative" sudjeluju članovi srbijanske vlade, gospodarski stručnjaci, bankari i poduzetnici.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika