05.03.2009. / 16:53

Autor: Hina

Pahor odlučio: Slovenija definitivno odustaje od arbitraže

"Na osnovi izvješća o radu povjerenstva koje je podnio supredsjedatelj Miha Pogačnik ocijenili smo da je povjerenstvo iscrpilo svoje mogućnosti i da treba zaključiti svoj rad", rekao je Pahor

Borut PahorBorut PahorSlovenski premijer Borut Pahor izjavio je da Slovenija obustavlja rad svoga dijela mješovitog povjerenstva za pripremu arbitraže o graničnim pitanjima s Hrvatskom.

"Na osnovi izvješća o radu povjerenstva koje je podnio supredsjedatelj Miha Pogačnik ocijenili smo da je povjerenstvo iscrpilo svoje mogućnosti i da treba zaključiti svoj rad", rekao je Pahor.

Međudržavno slovensko-hrvatsko povjerenstvo za pripremu arbitraže, u kojemu su bili istaknuti stručnjaci za međunarodno pravo iz Hrvatske i Slovenije, osnovano je na temelju odluka slovenske i hrvatske vlade nakon sastanka predsjednika dviju vlada Ive Sanadera i Janeza Janše 25. kolovoza 2007. na Bledu.

Ono je trebalo uskladiti elemente bilateralnog dogovora kako bi se neriješeno granično pitanje predalo međunarodnoj pravosudnoj ustanovi.

Predsjednik hrvatske vlade Ivo Sanader na nedavnu je susretu s Pahorom u Mokricama predložio da spomenuto povjerenstvo održi još jedan sastanak, rekavši da, dok ono ne završi rad, nije uputno iznositi nove inicijative o rješenju graničnog spora.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika