06.03.2009. / 13:33

Autor: Nacionalova redakcija

Video: Francuzi imaju 'Fritzlove' - sina od rođenja držali zatočenog u sobici

Dječak je pronađen slučajno. Socijalna služba posjetila je njihov dom kako bi provjerili informacije prema kojima su oni zanemarivali mlađeg sina

Foto; Le ParisienFoto; Le ParisienFrancuski su mediji objavili kako su supružnici iz grada Millau na jugu Francuske držali zatočeno vlastito dijete u jednoj od prostorija obiteljske kuće. Za zlostavljanje 7-godišnjeg dječaka, koji je pronađen u utorak policija tereti njegova oca 42-godišnjeg Francka.S. Prema pisanju tamošnjih medija, dječaka su godinama držali zatočenog u sobi gdje ništa osim urinom natopljenog madraca nije pronađeno. "Soba je prazna, bez namještaja i igračaka. Ovaj maleni dječak je živio u uvjetima gorima od onih u zatvorskoj ćeliji", kazao je lokalni tužitelj Patrick Desjardins.

Dječak je pronađen slučajno. Socijalna služba posjetila je njihov dom kako bi provjerili informacije prema kojima su oni zanemarivali mlađeg sina. Nakon što je pronađen i oslobođen, dječaj je bio u teškom psihičkom stanju, ali je unatoč svemu imao dosta razvijeno znanje obzirom da nikada nije pohađao školu, te je također vjerojatno minimalno imao kontakte sa izvanjskim svijetom. Roditelji su privedeni, pod pretpostavkom da će ih se teretiti za zanemarivanje i zlostavljanje djeteta.

Dječak je, prema izjavi koju je policiji dala njegova majka, bio zatvoren jer je 'hiperaktivan i autističan'. Marie-Francoise, baka dječaka koja je u Millau došla nakon uhićenja supružnika, kazala je kako je bila šokirana kada je ušla u sobu, te joj je pozlilo. Izjavila je i da joj se kćer uopće nije bavila djecom, te im je ona nerijetko davala hranu. "Dylan je bio teško dijete, ali sve je to zato što je bio sam i nije se naučio igrati. U školu nije išao jer ga ni jedna škola takvog nije htjela", kazala je Marie-Francoise, dodajući kako ona sama nije vidjela da su zlostavljali djecu.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika