07.03.2009. / 19:50

Autor: Stjepan Marković

Rukometaši Zagreba pobjedom nad Celjem ušli u četvrtfinale Lige prvaka

Ledena dvorana bila je premala za sve koji su željeli vidjeti Zagrebaše u akciji. Neki su i s kartama ostali ispred zatvorenih vrata

Tonči ValčićTonči ValčićRukometni klub Zagreb lakom pobjedom 31-18 (14:6) nad Celjem Pivovarna Laško osigurao je prolaz u četvrtfinale rukometne Lige prvaka.

Pred prepunom Ledenom dvoranom Doma sportova, rukometaši Zagreba nisu imali većih problema sa gostima iz Slovenije koji nisu imali preveliki motiv u ovoj utakmici. Posebno motiviran je bio bivši igrač Celja, a sada golman Zagreba Gorazd Škof, koji je imao 16 obrana, a najbolji strijelac Zagreba Kiril Lazarov postigao je 10 pogodaka. Kiril je nakon ove utakmice zadržao titulu najboljeg strijelca Lige prvaka sa ukupno 83 pogotka.

Uz njega je najefikasniji bio Tonči Valčić koji je postigao 5 golova. U gostujućoj momčadi najbolji strijelac bio je Eduard Kokšarov koji je postigao 8 pogodaka.

Za razliku od prijašnjeg trenera, trenerski dvojac Maglajlija i Bašić u početnom sastavu koriste druga krila, točnije Ljubu Vukića i Mirzu Džombu, a tek su pred kraj utakmice ušli Zlatko Horvat i Mateo Hrvatin. Priliku je dobio i Marko Kopljar koji je zabio 1 pogodak.

Poslije utakmice na konferenciji su Maglajlija i Bašić došli u slavljeničkom raspoloženju oboružani malim bocama piva Bavaria, inače sponzora Zagrebaša.

"Baš nije bilo lako pripremiti igrače za ovaj susret jer smo cijeli tjedan trenirali bez Kirila i Tončija koji su naši jedini pravi vanjski pucači", rekao je trener Mirko Bašić nakon utakmice. "Također nas dvojica nemamo puno iskustva pa nam je bio problem kako motivirati igrače za ovakvu utakmicu. Što se tiče četvrtfinalnog susreta željeli bi izbjeći Kiel i Ciudad, no moram naglasiti da ove sezone nismo izgubili ni jednu utakmicu u gostima što je posebno važno u ovoj fazi natjecanja."

Igrač utakmice Gorazd Škof je izjavio da su dosta ušli oprezno, no računali su da neće biti takvi "baksuzi" da izgube utakmicu nakon što su uspjeli pobijediti Chambery.

"Što reći? Izborili smo četvrtfinale i konačno smo na visokom nivou odigrali utakmicu koja nam nije bila bitna. Znali smo da smo bolji od Celja, no to smo ovom pobjedom i dokazali. Preostaje nam vidjeti rezultat sutrašnje utakmice da znamo hoćemo li proći kao prvi ili drugi u skupini. U ponedjeljak ćemo vidjeti izvlačenje skupina. Htjeli bi izbjeći Kiel i Ciudad, a protiv svih ostalih možemo ravnopravno igrati", rekao je Mirza Džomba.

Igrač Celja, Renato Sulić i trener Tone Tiselj čestitali su rukometašima Zagreba na pobjedi i zaželjeli puno sreće u nastavku natjecanja.

"Zagrebaši su bili puno bolji, a pred ovakvom publikom nije lako igrati", rekao je Tiselj nakon utakmice.

Iako je nakon poraza od Chamberya vodstvo kluba najavilo kazne, smanjenje plaća i transfer listu ukoliko igrači ne prođu u četvrtfinale, te prijetnje ostati će samo prijetnje. Sigurno je da će nekim igračima zahvaliti na suradnji i ponuditi im odlazak u neki drugi klub, ali plaće igrača trebale bi ostati netaknute.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika