09.03.2009. / 15:49

Autor: Nacionalova redakcija

Press: 'Ratko Mladić pet godina nije izašao iz stana u Novom Beogradu'

Navodno živi u stanu na području jedne od tri novobeogradske četvrti iz kojeg nije izašao punih pet godina, a osoba s kojom je u kontaktu posjećuje ga svakih tjedan dana, donoseći mu hranu i ljekove

Ratko MladićRatko MladićNajtraženiji haaški bjegunac Ratko Mladić posljednjih se pet godina skriva u Beogradu i cijelo vrijeme kontaktira samo s jednom osobom, piše srpski Press, pozivajući se na informacije od osoba bliskih srpskoj tajnoj policiji. Navodno živi u stanu na području jedne od tri novobeogradske četvrti iz kojeg nije izašao punih pet godina, a osoba s kojom je u kontaktu posjećuje ga svakih tjedan dana, donoseći mu hranu i lijekove. Pressov informator je kazao kako on do sada nije uhićen zbog činjenice da još nisu otkrili njegovu točnu lokaciju. Većina sugovornika srpskog lista slaže se kako je, ukoliko su informacije točne, Mladić odabrao vjerojatno najsigurnije urbano područje za skrivanje u Europi.

"To je područje prava urbana džungla u kojoj je moguće godinama ostati neprimijećen... Većina zgrada ima po nekoliko ulaza, susjedi se vrlo često uopće ne poznaju, ljudi ne obraćaju pažnju jedni na druge... Ako postoji idealno mjesto za skrivanje onda su to ti blokovi. Mladić, kao iskusan vojnik, to odlično zna. Prije bi bio otkriven u nekom selu ili u nekom prigradskom naselju, gde se svi poznaju i gdje se svaki novi čovjek odmah primijeti", navodi jedan sugovornik.

Tajna policija već je navodno počela 'pročešljavati' ovo područje, a zbog toga je izrađena i nova detaljna procjena rizika eventualnog Mladićevog uhićenja, prema kojoj su minimalne šanse da sve prođe bez sukoba i žrtava. Psiholozi koji se bave analizom Ratka Mladića ističu da je 80 posto sigurno kako će haaški optuženik pružiti otpor, te da bi se mogao i ubiti.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika