12.03.2009. / 07:16

Autor: Katarina Zorić

Video: Pokolj u Njemačkoj: ubijeni Denis Puljić pokušao je zaustaviti ubojicu

On se slučajno našao na mjestu pokolja. Navodno je pokušao zaključati salon automobila u kojem je radio kako ubojica ne bi mogao pobjeći policiji

Policajac ispred izrešetanog izloga autosalova u Winnendenu u kojem je poginuo Denis PuljićPolicajac ispred izrešetanog izloga autosalova u Winnendenu u kojem je poginuo Denis PuljićMeđu petnaest osoba ubijenih u jučerašnjoj pucnjavi u srednjoj školi u Winnendenu je i jedan hrvatski državljanin. Informaciju je potvrdilo i Ministarstvo vanjskih poslova koje još nije dalo službeno potvrdu o kojoj je osobi riječ. Neslužbeno se doznaje da je ubijen Denis Puljić, nećak kardinala Vinka Puljića.

On je pokušao zaključati salon automobila u kojem je radio, kako ubojica ne bi mogao pobjeći policiji.

37-godišnji Denis Puljić koji je rođen u Banjoj Luci, bio je sudionik Domovinskog rata i do sredine 90-ih godina živio je u okolici Zagreba, a tada se preselio u Njemačku. Otac je dvogodišnje kćerkice.

Puljić je ubijen slučajno, odnosno pomahnitali ubojica Tim Kretschmer ubio ga je kada se nakon bjega od policije zaustavio u njegovom salonu, najvjerojatnije želeći promijeniti automobil. Osim njega, Kretschmer je tada ubio i jednog kupca.

Tim Kretschmer, 17-godišnji bivši učenik srednje škole, ubio je 15 osoba

Tim Kretschmer, 17-godišnji bivši učenik srednje škole, ubio je 15 osoba Stravični pokolj započeo je kada je 17-godišnjak upao u svoju bivšu školu Albertville - Realschule i izrešetao učenike u dva razreda. Ubio je devet učenika, troje profesora, vrtlara i dvije osobe koje su se slučajno zatekle u blizini. Nekoliko osoba je ozlijeđeno, među kojima i dva policajca. Policija je na kraju presudila njemu. Kretschmerovi motivi ubojstva još uvijek nisu poznati.

Cijela Njemačka je u šoku. Učenici srednje škole u kojoj je pokolj počinjen još uvijek ne shvaćaju što se dogodilo. Jutarnji list donosi svjedočanstvo Matijasa Cvjetičanina, učenika hrvatskog podrijetla koji se u trenutku pokolja nalazio samo dva razreda dalje, odnosno samo nekoliko metara od pomahnitalog ubojice:

"Imao sam ispit. Kolega i ja radili smo na nekakvom projektu o struji. Bili smo sami u razredu. Tišinu je odjednom prekinula pucnjava. Kolega i ja smo se pogledali, i u isto vrijeme stisnuli se uza zid razreda. Malo smo se uplašili. Pogledao sam sat, bilo je 9.30. Zanimalo me što se događa. Na prstima sam došao do vrata, otvorio ih, pogledao i vidio kaos. Ugledao sam druge učenike kako trče, viču, plaču, dozivaju 'mama, mama, tata, tata', deru se na sav glas 'ubio ih je, ubio ih je', 'učiteljica je mrtva'. Tada sam polagano zatvorio vrata, i zaključao nas. Šutili smo i prekrižili ruke."

Njemačka kancelarka Angela Merkel zaprepaštena je stravičnim zločinoma. Izjavila je kako cijela Njemačka tuguje: Nevjerojatno je da u roku od nekoliko sekundi životi učenika i nastavnika nestanu kao posljedica užasnog zločina." I njemački predsjednik Horst Koehler izrazio je nevjericu i zaprepaštenje zbog pokolja u Winnendenu. Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso izrazio je sućut obiteljima poginulih, istaknuvši da je šokiran besmislenim zločinom.

Kako navode svjetski mediji, Tim Kretschmer dolazi iz obitelji uspješnog poduzetnika, a dosad se nije isticao neobičnim ponašanjem.

Video: pogledajte posljednje trenutke pomahnitalog Kretschmera.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika