12.03.2009. / 07:46

Autor: Katarina Zorić

Kći predsjednika Mesića traži plaću veću od Bandićeve

Predsjednikova kći prošle je godine postala predsjednica Uprave Terme Zagreb, zajedničke tvrtke Grada Zagreba i Ine

Predsjednikova kći Saša Mesić prošle je godine postala predsjednica Uprave  Terme ZagrebPredsjednikova kći Saša Mesić prošle je godine postala predsjednica Uprave Terme ZagrebSaša Mesić, kći predsjednika Stjepana Mesića zatražila je plaću od 25 tisuća kuna, što znači da bi njena mjesečna primanja bila veća od onih zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića čija je plaća oko 18 tisuća kuna.

Predsjednikova kći prošle je godine postala predsjednica Uprave Terme Zagreb, zajedničke tvrtke Grada Zagreba i Ine.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, član zagrebačkog Poglavarstva za gospodarstvo Ladislav Prežigalo nedavno se požalio kako će Mesićeva kći imati veću plaću od Bandića. Međutim, on to demantira

"Postoje koeficijenti prema kojima se zaposlenicima gradske uprave i gradskih tvrtki izračunava mjesečna plaća pa je nemoguće da Saša Mesić dobije tako visoku plaću", rekao je Prežigalo Jutarnjem.

S druge strane, Dragan Vučić, član Poglavarstva za imovinu kaže da će plaća Saše Mesić biti izuzeta od uobičajenih koeficijenata.


"Plaća Saše Mesić bit će puno manja i primjerena funkciji, otprilike do 20.000 kuna. U tijeku je donošenje financijskog plana u kojem ćemo utvrditi, među ostalim, i plaće", rekao je Vučić, dodavši da se ipak nije razgovaralo o plaći od 25.000 kuna.

Sašu Mesić na mjesto šefice tvrtke predložilo je vodstvo Ine, na čijem se čelu nakazi predsjednikov dobar prijatelj Tomislav Dragičević.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika