12.03.2009. / 10:51

Autor: Katarina Zorić

Rohatinski konačno u plusu: Spašava budžet s 1,34 milijarde kuna

Savjet HNB-a na svojoj redovnoj sjednici odlučio je bankama, štednim bankama i podružnicama stranih banaka koje posluju u Hrvatskoj omogućiti da ubuduće kao kolateral za unutardnevne i lombardne kredite HNB-a koriste trezorske zapise Ministarstva financija denominirane u eurima s rokom dospijeća do godinu dana

Rohatinski spašava državni proračunRohatinski spašava državni proračunU prošloj godini Hrvatska narodna banka ostvarila je 3,39 milijardi kuna veće prihode od rashoda, a od čega je 2,04 milijarde kuna izdvojila u svoje opće pričuve, dok je preostalih 1,34 milijarde kuna doznačeno državnom proračunu.

Savjet HNB-a na svojoj redovnoj sjednici odlučio je bankama, štednim bankama i podružnicama stranih banaka koje posluju u Hrvatskoj omogućiti da ubuduće kao kolateral za unutardnevne i lombardne kredite HNB-a koriste trezorske zapise Ministarstva financija denominirane u eurima s rokom dospijeća do godinu dana, piše Poslovni dnevnik. Kao kolateral HNB je dosad priznavao isključivo trezorske zapise u domaćoj valuti.

HNB je dao svoje odobrenje Nadzornom odboru Hypo Alpe-Adria banke da za čalnove Uprave imenuje Tadiju Vrdoljaka na tri, a Ivana Mihaljevića na godinu dana. Obojica dolaze iz Uprave Slavonske banke.Zahtjev NO Kreditne banke da članom Uprave imenuje Branka Malenicu nije prošao.

Na sjednici savjeta HNB-a raspravljalo se i o najnovijim novčanim i gospodarskim kretanjima, a usvojena je i projekcija monetarne politike za drugo tromjesječje ove godine.

Vezane vijesti

'Zašto ne smanjujete kamate?'

'Zašto ne smanjujete kamate?'

Guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski u nekoliko je navrata opominjao banke u Hrvatskoj da su djelomično same krive što gospodarstvo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika