12.03.2009. / 12:20

Autor: Martina Čizmić

EUFOR u potrazi za Mladićem pretraživao kuću bivšeg oficira kontraobavještajne grupe

U kući su tijekom pretrage bili Todić i njegova obitelj, a najavljeno je da će predstavnici Haškog suda obaviti obavijesni razgovor sa Todićem

Ratko MladićRatko MladićBosanski mediji pišu kako su pripadnici Eurofa jutros pretresali objekte u vlasništvu Duška Todića, bivšeg vojnog suradnika odbjeglog haaškog optuženika Ratka Mladića.

Eufor je pretres obavljao u banjalučkom naselju Obilićevo kako bi našli informacije koje bi ih mogle dovesti do generala Mladića.

Tijekom pretresa zaplijenjen je određeni materijal, računala, mobilni telefoni i ostali materijali za koje se pretpostavlja da su korišteni u uspostavljanju veze između Todića i Mladića.

U kući su tijekom pretrage bili Todić i njegova obitelj, a najavljeno je da će predstavnici Haškog suda obaviti obavijesni razgovor sa Todićem.

Todić je inače bio nekadašnji vojni suradnik Mladića, odnosno bivši oficir kontraobavještajne grupe Generalštaba Vojske Republike Srpske.

U Euforu su rekli kako je ova akcija dio širih regionalnih aktivnosti, kojima je cilj otkriti financijsku ili neku drugu logističku mrežu osoba koje pomažu haškim bjeguncima u Bosni i Srbiji.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika