12.03.2009. / 12:34

Autor: Martina Čizmić

Janković spašava Miškovićev projekt u Ljubljani

Mišković je za 200 tisuća četvornih metara trgovačkog centra trebao platiti 242,5 milijuna eura do kraja ožujka

Zoran JankovićZoran JankovićDa je Delta holding, srpskog tajkuna Miroslava Miškovića, u problemima više nije čak ni javna tajna. Nakon što su odustali od nekih poslova na Balkanu, sada se povlače i iz projekta park Stožice u Ljubljani.

Kako piše Večernji list, sportsko-trgovački park Stožice trebao je biti Miškovićeva ulaznica za tržište EU.

No, financijski problemi s kojima se sve više suočava, glavni su razlog što Delta kasni sa uplatom svog dijela. Zato je ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković krenuo u mukotrpnu potragu za bankom koja bi kreditirala Miškovića.

Istovremeno slovenski partneri u projektu započeli su potragu za novim partnerima koji bi bili zainteresirani za otkup Deltinog udjela u projektu.

Mišković je za 200 tisuća četvornih metara trgovačkog centra trebao platiti 242,5 milijuna eura.

Kako je Janković projekt parka Stožice predstavio u svojoj predizbornoj kampanji, jako mu je stalo da se barem dio projekta završi sljedeće godine.

Prema informacijama koje je dobio Večernji list, Delta je do kraja 2008. trebala uplatiti 19 milijuna eura, a rok joj je produljen do kraja ožujka ove godine. No, čini se kako ni taj rok neće biti dovoljno dugačak za Deltu.

Zato su se slovenski partneri, tvrtka Grepo, okrenuli zapadnim investitorima, s kojima je već potpisano pismo namjere. Delta je još uvijek zainteresirana za projekt, ističu u Grepu, jer bi ih odustajanje stajalo 20 milijuna eura.

Vezane vijesti

Türk odustao od predlaganja mandatara

Türk odustao od predlaganja mandatara

Nakon što je mandatar za sastav slovenske vlade Zoran Janković neslavno 'propao' na glasovanju u slovenskom parlamentu, predsjednik Slovenije Danilo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika