12.03.2009. / 12:36

Autor: Hina

Scheffer: Hrvatska i Albanija u NATO-u u travnju

Također je kazao kako je odnos NATO-a i Rusije previše važan da bi ga pokvarile nesuglasice o proširenju, proturaketnom sustavu ili kosovskom pitanju

Jaap de Hoop SchefferJaap de Hoop SchefferHrvatska i Albanija bit će punopravne članice NATO-a na summitu u travnju u Strasbourgu i Kehlu, izjavio je u četvrtak na konferenciji u Budimpešti glavni tajnik saveza Jaap de Hoop Scheffer, prenijele su agencije.

Scheffer je svojim govorom otvorio konferenciju u zgradi mađarskog parlamenta gdje sudjeluje u obilježavanju desete godišnjice pristupanja te bivše komunističke zemlje NATO-u, kada su primljene Češka i Poljska, prenijela je mađarska novinska agencija MTI.

Glavni je tajnik kazao kako su pred organizacijom u ovome trenutku tri izazova - misija u Afganistanu, odnosi s Rusijom i načini rješavanja novih problema, poput kriminala na internetu. Na summitu organizacije koji će se u travnju održati u Strasbourgu i Kehlu članice NATO-a moraju dokazati da su u stanju nositi se sa spomenutim izazovima, istaknuo je.

Također je kazao kako je odnos NATO-a i Rusije previše važan da bi ga pokvarile nesuglasice o proširenju, proturaketnom sustavu ili kosovskom pitanju. Dodao je kako NATO mora i dalje "držati otvorena vrata" za ulazak zemalja koje se žele pridružiti toj organizaciji, izvijestila je agencija DPA.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika