16.03.2009. / 14:15

Autor: Hina

Pahor kod Angele Merkel lobira za Sloveniju u graničnom sporu

Slovenski premijer susrest će se u Berlinu i s predstavnicima njemačkog parlamenta, gospodarstva i medija

Borut PahorBorut PahorSlovenski premijer Borut Pahor u utorak će boraviti u službenom posjetu Njemačkoj, a jedna od tema njegovih razgovora s Angelom Merkel bit će, po najavama, i slovensko-hrvatski odnosi.

Kako je u najavi posjeta objavio Pahorov kabinet, osim europskih tema i pitanja gospodarske krize koja je zahvatila Europu Pahor će s domaćinima, među ostalim, razgovarati "o odnosima s Hrvatskom" te o "zapadnom Balkanu".

Slovenski premijer će se u Berlinu najprije sastati s ministrom vanjskih poslova Frankom-Walterom Steinmeierom, a onda i s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Po programu s kancelarkom će razgovarati nešto više od jedan sat, a nakon toga će oboje dati izjave za novinare. Pahora za prvog posjeta Njemačkoj, koja je glavni slovenski vanjskotrgovački partner, prate ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar, ministar za europske poslove i razvoj Mitja Gaspari te ministar financija Franci Križanič.

Slovenski premijer susrest će se u Berlinu i s predstavnicima njemačkog parlamenta, gospodarstva i medija.

Iako se najavljuje kao posjet koji je u prvom redu usmjeren na gospodarsku suradnju i financijsko-gospodarska pitanja, Pahorov posjet će, po najavama slovenskih medija, obilježiti i tumačenje slovenskih stajališta o odnosima s Hrvatskom, t.j. razloga zbog kojih je Slovenija blokirala hrvatske pristupne pregovore s EU-om, najavljuju u ponedjeljak slovenski mediji.

Ljubljansko "Delo" navodi da će u slovensko-njemačkim razgovorima biti obnovljene inicijative o mogućem ulaganju Njemačkih željeznica u slovensku željezničku mrežu koja zahtijeva modernizaciju i velika ulaganja.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika