16.03.2009. / 18:43

Autor: Anamarija Kronast

Halid Bešlić dobio upalu pluća, diše pomoću respiratora

Zbog otežanog disanja pjevač je priključen na aparat, a hrane ga na cjevčicu. Ipak, liječnici nisu pesimistični glede njegovog oporavka. Obzirni u izjavama tvrde kako će svaki problem tretirati zasebno, a glede potencijalne sljepoće na desno oko, izjasnit će se tek kroz nekoliko tjedana

Pjevač za sada ne diše samostalnoPjevač za sada ne diše samostalnoPunih osamdeset sati bosanski pjevač Halid Bešlić bio je u umjetno izazvanoj komi, a tek danas postupno je počeo reagirati na buđenje i dolaziti k sebi, saznajemo u sarajevskom Kliničkom centru kamo je, nakon teške prometne nesreće, dovežen na liječenje. Tek što je počeo dolaziti k sebi dobio je, nažalost, upalu pluća, a premda je do sada disao samostalno, morali su ga priključiti na respirator. U bolnici tvrde da je već do sada prebolio dvije upale pluća pa se nadaju da će i treću.

Čim se toliko oporavi da može komunicirati jedan od najpopularnijih pjevača bivše Jugoslavije traži sina Dinu koji gotovo danonoćno bdije uz njegovu postelju. Nažalost, još uvijek ne može pričati jer je pretrpio kompliciranu operaciju jezika. Ipak, liječnici su sve optimističniji glede njegovog oporavka, zasad se čini da zahvat na jeziku ne bi trebao pretjerano utjecati na govor. Možda će neko vrijeme imati poteškoća s izgovaranjem slova: č,š i ž, tvrde liječnici. Glede ozljeda glave, čini se da situacija ide nabolje.

Kolegama s portala 24sata, njegov sin Dino je kazao: - Tata se pomalo budi. Još ne može pričati koliko bismo voljeli, ali znate kako je ako se samo ugrizete za jezik, a kamoli ako su vam šivali jezik. Tata stalno gleda gdje sam-objasnio je. Ni on, a ni liječnici, još uvijek ne znaju kakve će biti posljedice za Halidovo desno oko i hoće li na njega vidjeti nakon izlaska iz bolnice. Takve će se prognoze usuditi davati tek kroz dva do tri tjedna.
Za sada je svima najbitnije da se Halid što prije oporavi i s bolničke prebaci na kućnu njegu.

Vezane vijesti

George Michael otpušten iz bečke bolnice

George Michael otpušten iz bečke bolnice

Britanski pjevač George Michael otpušten je iz bolnice u Beču, gdje je bio hospilatiziran prošli mjesec zbog ozbiljne upale pluća, izvještava… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika