17.03.2009. / 08:15

Autor: Katarina Zorić

Sezona u banani: Još nije prodana ni trećina kapaciteta za turističku špicu

Prodaja privatnog smještaja nešto je bolja, kampovi imaju lanjski ritam rezervacija, a solidne su i najave nautičkih dolazaka. Međutim, većina u turističkoj struci sumnja da će sve to biti dovoljno da Hrvatska ponovi prošlogodišnje turističke rezultate

Još uvijek je slab booking za udarne turističke mjesece srpanj i kolovoz    Još uvijek je slab booking za udarne turističke mjesece srpanj i kolovoz Turistička sezona u Hrvatskoj vrlo je upitna s obzirom na to da u većini objekata nije prodana još ni trećina kapaciteta za samu špicu.

Hrvatski hotelijeri razgovarali su u Berlinu na najvećoj Svjetskoj burzi turizma o gorućim problemima prouzročenima krizom. Konstatirali su da prodaja ide loše, a da je najveće neugodno iznenađenje jest još uvijek slab booking za udarne turističke mjesece srpanj i kolovoz, piše Slobodna Dalmacija.

Prodaja privatnog smještaja nešto je bolja, kampovi imaju lanjski ritam rezervacija, a solidne su i najave nautičkih dolazaka. Međutim, većina u turističkoj struci sumnja da će sve to biti dovoljno da Hrvatska ponovi prošlogodišnje turističke rezultate.

Najveći njemački specijalist za Hrvatsku ID Riva Tours bilježi pad rezevacija od 13 posto za Jadran. "Valja sve učiniti da nam taj sudbinski minus bude što manji jer ove godine se ništa neće dogoditi samo od sebe, svakoga gosta će trebati uvjeriti da mu je dobra odluka doći u Hrvatsku", kaže Selimir Ognjenović, direktor ID Riva Toursa.

"Dok oko sto tisuća zaposlenih u Opelu čeka otkaze, radi skraćeno radno vrijeme jer nemaju posla, nitko ne razmišlja o odmoru. Možda se početkom ljeta ipak odluče otputovati, ali do zadnjeg trenutka sve će biti neizvjesno. Trenutačno jedino umirovljenici bookiraju, jer oni ne žele čekati da prođe kriza, oni žele putovati sada, ali jeftino. Eto, ja nisam uspio uvjeriti ni vlastitog šogora da ide na Jadran, Turska mu je jeftinija", rekao je Slobodnoj Markus Misir iz Sonnen Reisen agencije.

Hrvatski hotelijeri pak smatraju da im snižavanje cijena sedam do osam posto ne bi donijelo bolji booking.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika