17.03.2009. / 10:45

Autor: Katarina Zorić

Zaposlenice SAP-a tužile direktora zbog seksizma

Jedna fotografija prikazuje njegov automobil označen crvenom kvačicom, a druga ženu koja se šminka i koja je prekrižena velikom crvenom crtom. Zaposlenice njegove tvrtke smtraju da su takve fotografije neprimjerene

Sporne fotografije uznemirile su djelatnice SAP-aSporne fotografije uznemirile su djelatnice SAP-aZaposlenice SAP-a Hrvatska prijavile su direktora Igora Dropulića centrali u Njemačkoj zbog seksizma. Naime, Dropulić je krajem prošle godine na svom parkirnom mjestu u garaži izvjesio natpis s dvije fotografije. Jedna fotografija prikazuje njegov automobil označen crvenom kvačicom, a druga ženu koja se šminka i koja je prekrižena velikom crvenom crtom. Zaposlenice njegove tvrtke smtraju da su takve fotografije neprimjerene, donosi Business.hr.

Marko Biljan, direktor korporativnih komunikacija SAP-a, pravda direktora navodeći da je riječ o šali. "Na portalu Libela, iza kojega stoji Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, u cijelosti je objašnjena situacija iz čega je jasno vidljivo da ne postoji nikakva sporna situacija, ni da je njome itko doveden u neugodan položaj", napominje Biljan.

Na Libelinom portalu stoji kako u SAP-u tvrde da je riječ o internoj šali i da je sve počelo kada se na direktorovo mjesto uparkirala jedna kolegica. Nakon toga je druga kolegica uz šale direktora Dropulića isprintala sporne slike. Portal donosi i Dropulićevu izjavu: "Da se taj dan na to mjesto uparkirao Marko, onda bi bila slika muškarca u Dinamovu dresu pa bih možda time povrijedio bad Blue Boyse."

Iako je Biljan Business.hr-u rekao da se dosad ni jedna zaposlenica u hrvatskom SAP-u nije žalila na seksističko ponašanje, neslužbeno se doznaje kako slučaj sa slikama na parkiralištu nije izolirani slučaj te kako su zbog seksizma neke zaposlenice već napustile tvrtku.

Slučajem će se sada baviti Odjel za prava zaposlenika u njemačkoj centrali.

Vezane vijesti

SAP Forum: Znanje i tehnologija osigurat će gospodarski rast

SAP Forum: Znanje i tehnologija osigurat će gospodarski rast

"Objediniti znanje i tehnologije kojima će se osigurati tržišni rast" zaključci su konferencije SAP FORUM koja se održala u zagrebačkom Arena centru,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika