18.03.2009. / 08:35

Autor: Katarina Zorić

Nepotizam: Preskupe zagrebačke WC-e gradio Bandićev kum

Gredelj je izravnom pogodbom od Grada Zagreba dobio posao postavljanja dva javna WC-a od kojih je svaki devet četvornih metara. Potom je dio radova prepustio Tigri

Milan Bandić se pohvalio kako je upravo on tražio da se na okretištima naprave javni WC-i Milan Bandić se pohvalio kako je upravo on tražio da se na okretištima naprave javni WC-i U poslu gradnje dva javna WC-a u Zagrebu koji koštaju 1,5 milijuna kuna s PDV-om, sudjelovao je i Milan Penava čija je supruga krsna kuma kćerke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Penava je vlasnik tvrtke Tigra koja je bila proizvođač tvrtke Gredelj u poslu gradnje javnih WC-a.

"Građevinski dio posla u gradnji dva objekta javnog WC-a na okretištu tramvaja Dubec i Dubrava, vrijedan nešto više od 600 tisuća kuna, radila je tvrtka Tigra. Ako se dobro sjećam, imali smo pozivni natječaj na kojem smo tražili da netko obavi građevinski dio posla i tu je posao dobila Tigra", rekao je Jutarnjem listu Zoran Budak, pomoćnik direktora za prodaju u Gredelju.

Gredelj je izravnom pogodbom od Grada Zagreba dobio posao postavljanja dva javna WC-a od kojih je svaki devet četvornih metara. Potom je dio radova prepustio Tigri.

Penava pak opovrgava sve navode. "Krivo su vam rekli", kratko je rekao Jutarnjem u telefonskom razgovoru. U Gradu Zagrebu kažu da oni ne znaju je li Gredelj imao podizvođača jer se to njih i ne tiče.

Bandić se pohvalio kako je upravo on tražio da se na okretištima naprave javni WC-i te je najavio kako će zagrebački Kontrolni ured pokrenuti istragu. Međutim, taj je ured prošle godine istraživao dvije velike afere također vezane za gradonačelnika Bandića i Penavu, ali rezultata istrage još uvijek nema.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika